Onze diensten

Hoe zien wij uw probleem?

We kijken met u mee naar uw probleem en komen samen tot een analyse. Dat is het startpunt voor een mogelijke verdere samenwerking.

Wilt u eerst meer informatie, neem dan contact met ons op.

IndividueelCoaching

Individuele aandacht voor een specifiek probleem. Ons uitgangspunt is steeds het individu en het vergroten van de persoonlijke effectiviteit. Door gebruik te maken van Insights wordt duidelijk waar de voorkeursenergie zich bevindt. Niet alleen met elkaar daarover in gesprek, maar ook daadwerkelijk ervaren.

Met behulp van paarden ervaren coachees direct welk effect de reactie van paarden heeft op het gedrag van mensen. Dit zonder vooroordelen of mening. Het paard reageert puur en direct vanuit dat wat speelt.

Door te gaan mennen met een tweespan komen ongedwongen, maar direct leiderschap elementen, aan het licht. Door de methode van action learning wordt eigen handelen direct zichtbaar en ter plekke besproken. Leiding geven en ervaren “op de bok van je bedrijf” is een uiterst leerzame en onvergetelijke ervaring met een resultaat waar mensen iedere keer opnieuw versteld van staan.

TeamTraining & Opleiding

We zijn verbonden aan Nyenrode University als programmadirecteur. Ook zijn we gastdocent bij Nyenrode University en Fontys Hogeschool. We zijn geaccrediteerd trainer en coach. Didactische ervaring in combinatie met een groot en hoog niveau van kennisnetwerken stelt SKOOP-CONSULTANCY in staat steeds voor u de training of opleiding op maat samen te stellen.

Hieronder enkele voorbeelden. Meer info? Neem contact met ons op.

- MD trajecten
- Teamontwikkeling
- Training:

 • leiderschapstrainingen, oa op de bok van je bedrijf
 • team ontwikkeltrainingen, gericht op nieuw te vormen maar ook bestaande teams
 • projectmatig werken
 • omgang met weerstand
 • vorm en inoud geven aan veranderingen
 • vergroten van persoonlijke teameffectiviteit
 • professioneel leiderschap

Organisatie 

 • Interim management
 • Programmadirectie
 • Strategisch adviseur
 • Organisatieontwikkeling

Onze aanpak

SKOOP-CONSULTANCY kent een integrale benaderingswijze. Samen met de toekomstige opdrachtgever wordt er nauwgezet gekeken wat het probleem is en welke oplossingsrichting hiervoor gekozen zou kunnen worden. Wij doen dit volgens de RIME methodiek:
 • R
  Reshape
 • I
  Innovate
 • M
  Maximise
 • E
  Execute

Herdefiniëren en herontwerpen niet omdat het moet, maar omdat het kan! Vanuit een ander perspectief het vraagstuk benaderen geeft een ander beeld en daarmee ook naar alle waarschijnlijkheid een andere oplossingsrichting waar in eerste instantie niet aan werd gedacht. Verrassende en dynamische ontwerpsessies geven naast een ander beeld ook een andere energie. Uw resultaat naast een slimmer proces, ook meer gemotiveerde medewerkers.

Ontwikkelingen gaan snel. Innoveren, wanneer ontwikkelingen buiten de bestaande structuren en gebaande wegen om gaan. Op zoek naar nieuwe krachtige elementen om zodoende net een stapje eerder, sneller, slimmer, maar ook leuker aan de slag te kunnen.

Naast de gevraagde en toe te passen oplossing is grotesk denken een instrument om nog meer uit de mensen en vraagstukken te halen dan u voor mogelijk hield. Door een inspirerende en motiverende aanpak wordt uw organisatie geprikkeld om voorbij de vraag te komen met oplossingen. Dat stelt u in staat om uit vele ideeën de meest passende te kiezen met een resultaat dat groter is dan u aanvankelijk bedacht.

Ideeën, gedachten, mooie woorden… u kent het vast allemaal. Heeft u ook behoefte om de opgedane kennis en ervaring in de praktijk echt te willen maken en te ervaren? Dingen echt maken; realiseren! SKOOP-CONSULTANCY richt zich niet alleen op de ontwerpsessies, maar bundelt ook de krachten om samen met uw organisatie de ideeën en gedachten te realiseren en duurzaam te borgen. Hierdoor bent u in staat om zelf en blijvend belangrijke veranderingen in uw organisatie niet alleen te bedenken, maar ook te realiseren.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Start hier